Vinterfestival: Rød Snø!

posted February 6, 2014 by admin

rød snø

7. og 8. mars er det duket for vinterfestival i Mo i Rana. Ylvis, Oslo Ess, Støv og Maria Mena er bare noen av artistene som står på scenen.

Tekst: Helene Jonsmyr

For å finne ut litt mer om festivalen slo vi av en kjapp prat med bookingsjef Hans Petter Haaland i HES, som arrangerer festivalen sammen med Kulturproduksjon i Mo i Rana.

Hvor kommer navnet ”Rød Snø” fra?
– Vi har fra før sommerfestivalen Verket i Mo i Rana. Vi begynte å planlegge en vinterfestival, og måtte ha et mer vinterlig navn. I tillegg til at Rød snø er en legendarisk norsk-svensk TV-serie fra 80-tallet, har den en klar link til Mo i Rana. På 60-tallet ble snøen i byen farga rød av utslippene fra industrien.

Hva burde vi få med oss?
– To dager med konserter, DJs, nordlys, god stemning, et veldig stort hvitt telt og sytten utsalgssteder for øl – midt i byen. Midt i Norge. Her er hele programmet:

Fredag 7. mars
Lissie (US)
Lars Vaular
Ida Maria
HighasaKite
Støv
DJ Truls puls

Lørdag 8. mars
Ylvis
Maria Mena
Donkeyboy
Oslo Ess
OnklP & De Fjerne Slektningene
DJ Christine Dancke

Hva gleder du deg mest til å se?
– Støv. Ryktet skal ha det til at de holdt på å rive ned Parkteateret i Oslo et par uker tilbake.

Hvem bør ta turen på Vinterfestival i år?
– Alle som er hypp på en annerledes festival!

Hvordan vil du beskrive festivalen?
– I mars bygger vi om toppen av parkeringshuset i Mo i Rana til byens nye vinterfestival! Med alt fra verdenssensasjonen Ylvis, amerikanske Lissie og kritikerroste HighasaKite, til det nye sammensuriumet av rap, rock og fest i OnklP & De Fjerne Slektningene, blir dette virkelig noe å få med seg!

Hvorfor akkurat i Mo i Rana?
– Etter å ha etablert Verket som en stor og populær festival (arrangeres for sjette gang i 2014), synes vi det var på tide å finne på noe mer. Mo i Rana er en by det skjer veldig mye bra i, og vi vil gi vårt bidrag.


admin

pk@chilipublications.no
Webside


Skriv en kommentar