Bloggebøker – topp 4!

posted May 3, 2013 by admin

blog-imageFoto: http://bloggerspath.com/

Vi åpner faktaballet med mitt mest åpenbare tema: blogging!

Tekst: Alexander Eliesen / UBOK.NO

Å skrive egen blogg er både lett og vanskelig å få til. Det positive er at det finnes så mange måter å gjøre det på at du kan gjøre det både enkelt og gratis. Det negative er at det finnes så mange måter å gjøre det å at du ikke aner hvor du skal begynne.

Her kan du begynne! Bli bloggekspert over natten med disse fire bøkene (hvis du leser så fort da. (Red. anm.)).

123blogg

123 blogg

For nysgjerrige, nybegynnere og eksperter

Nina sverger til denne. Ikke bare fordi den er rosa. Den ser liten og lettlest ut, og det er den også. Allikevel gir den deg masse å tenke på. Mange får lyst til å skrive blogg før de hverken skjønner hva en blogg er, hva slags blogg de vil skrive, eller hvorfor de vil skrive blogg i det hele tatt. Denne svarer på det. Den peker deg i riktig retning, med konkrete, enkle tips. Dette er en sånn bok du leser for å komme i gang, og en gang til året etter, for å se om du fortsatt er på rett kjøl. Kudos for god, norsk bok om blogging!

Blogging-cover

Blogging for creatives

How Designers, Artists, Crafters and Writers Can Blog to Make Contacts, Win Business and Build Success

Engelsk. Enkel og grei bok. Full av konkrete tips det er lett å ta til seg. Den har også tonnevis av eksempler, så du lærer en del av å se på bloggene til “mesterne” underveis. Vurderer du å bruke blogger.no, wordpress, tumblr eller whatnot? (Det siste er ikke en greie – enda.) Denne boka veier de forskjellige løsningene opp mot hverandre, så det blir lett å velge hva som fungerer best for deg. Den gir deg litt av alt, på ikke alt for mange sider, så den er fin å komme i gang med!

gi meg en scene

Gi meg en scene!

Norsk blogghistorie – ti år med terror, traumer og dagens outfit

Vent litt – dette ligner mistenkelig på en pensumbok. Det stemmer. Det er jo litt sånn at internett er et eget land, det er ikke alltid sammenheng mellom kongeriket Norge og det man finner av norske ting på internett (kommentarfeltet til VG/Dagbladet – ja, jeg ser på deg, ja). Nettopp derfor er det viktig å vite litt om internetthistorie. Og skal du først lese litt om historie og nett, syns jeg du skal lese den boka som gjelder spesielt for oss her på bjerget.

yahoo

The Yahoo! Style Guide

Learn how to write and edit for a global audience through best practices from Yahoo!

Ok, denne ser litt skummel ut. Den er tjukk og er skrevet på “fagengelsk”. Fear not, good sir, or madam, for I will show you the way! Denne bruker du som et oppslagsverk. Lurer du på hva forskjellen er på å skrive tekst for nett og papir? Kapittel 1. Hvis du lurer på hvem du skal skrive for, eller hvordan du skal finne akkurat din stemme, kan du gå til kapittel 2 og 3. I det hele tatt er del en (av fire) proppfull av gullkorn. Resten er også det, men blir veeeeldig spesifikk om engelsk tekst. Du skal ha ganske god forståelse av både norsk og engelsk for å få noe ut av resten av boka. Det er kanskje ikke et problem for deg? Then go find this book!

Flere av dere skriver jo blogger allerede. Har dere noen tips? Bøker som har hjulpet dere i gang? Ubok ønsker å åpne mer for gjesteblogging fra andre bloggere fremover, så om du ønsker å skrive om en bok, en leseropplevelse, eller hva som helst, og kunne tenke deg å publisere den hos oss, håper jeg du tar kontakt!

– – –

UBOK.NO er et uavhengig nettsted hvor unge kan oppdage bøker, diskutere og dele leseopplevelser. Registrer deg for å oppdage nye bøker og møte andre som liker å lese!


admin

pk@chilipublications.no
Webside


Skriv en kommentar