Reggae-bonanza på Rockefeller

posted October 23, 2012 by admin

JAMpromotion og Oslo World Music Festival inviterer til fest.

Fredag 2. november er dagen å notere ned i kalenderen for reggae-entusiaster og reggae-nysgjerrige. Rockefeller er stedet, og artistene er Jah Mason, Nico D, Lutan Fyah og Mr. Perfect. Samtlige bli backet av bandet House of Riddim.

– Dette blir en roots reggae kveld full av vibber! Artistene som spiller den kvelden er kjent for å levere meget energiske liveshows, og Oslo blir intet unntak, sier Nico D til Spirit.

Kveldens headliner, Jah Mason, er en lys levende reggae-legende. Her til lands er han mest kjent for sitt samarbeid med Nico D på låta Ruff Times, men fyren har gitt ut minst et album i året siden år 2000. Han ga ut sin første singel i 91, og har siden den gang vært en høyt respektert musikker på Jamaica. Jah har også fått internasjonal oppmerksomhet, blant annet med låta Run Come Love Me.

Nico D startet legendariske Jah Ark Manifest sammen med Admiral P og DJ Daniel Lion for ti år siden. I år slapp han debutalbumet Coming in from the cold, og er nå i november aktuell med den nye norske singelen Jungelen. Nico har toppet hitlistene på Jamaica sammen med nevnte Jah Mason, og ser ikke bort fra at de to kan samarbeide mer i tiden som kommer.

– Absolutt! Får man tid og mulighet så kjører vi på! Vi har begge utviklet oss siden vi lagde Ruff Times og det hadde vært spennende å se hva som hadde kommet ut av et nytt samarbeid.

Jah Mason er ikke den eneste jamaicanske reggae-artisten som har samarbeidet med norske artister, da selvsagt Nico D og Admiral P. Lutan Fyah gjør låter med skarpe tekster og sosiale kommentarer, men er også kjent for å lage romantisk reggea.

På scenen får vi også oppleve Mr. Perfect aka Giddimani, i følge dem som kan det en av det mest spennende og forfriskende stemmene på dagens reggae- og dancehallscene. Perfect er etterspurt i både Karibien og resten av verden.

Bodøbandet SuperManna (tidligere Manna) legger også turen til Rockefeller. Ingrediensene er tung dub, roots rock reggae og nynorske tekster. En kombo man kan se fram til.

Og bare så du vet det… På torsdag kjører vi konkurranse der du kan vinne billetter til hele herligheten. Følg oss på Facebook for å holde deg oppdatert.


admin

pk@chilipublications.no
Webside


Skriv en kommentar