Bloggpraten – Jorid Kjølsvik Kvam

posted October 22, 2011 by pk


I denne ukens bloggprat setter vi oss ned med Jorid Kjølsvik Kvam (22), bloggeren bak Noe på Hjertet.

Hvordan vil du beskrive Noe på hjertet?

– Noe på Hjertet er en blogg der du finner inspirasjon til hjemmet, ‘gjør det selv’ prosjekter, bilder fra vårt hjem og glimt fra hverdagen vår. Det skal være et sted hvor du kan kose deg og finne inspirasjon, jeg er opptatt av at Noe på Hjertet er et friskt inspirerende pust i hverdagen.

Du publiserer jo blant annet innlegg om interiør, design og foto. Hva er det som gjør disse temaene spennende for deg?

– Interiør er noe som alltid er i bevegelse, med farger, form, sammensetninger, trender, det er kjempespennende å være med på denne berg- og dalbanen. Jeg formidler på bloggen ting jeg liker og hvordan vi velger å utforme huset. Det er så gøy med tilbakemeldinger og kommentarer. Fotointeressen kom for fullt, inspirert av fine bloggvenniner, da vi fikk en datter – det er så gøy å ta bilder, redigere og sette sammen i collager. Alt innen interiør, foto og design er svært inspirerende og gjerne spennende. Jeg er bitt av basillen!

Når begynte du å blogge?

– Jeg begynte å blogge i november 2008, da vi kjøpte huset vårt.

Hva gjorde at du valgte blogg som kommunikasjonsløsning?

– Veldig tilfeldig at jeg begynte å skrive blogg, men jeg har alltid vært opptatt av datarelaterte ting og hadde i tenårene egen hjemmeside. Derfor ble en blogg en naturlig plattform, og et sted der jeg selv bestemmer innhold og design.

Hva håper du å oppnå med bloggingen?

– Jeg håper Noe på Hjertet kan være et sted hvor jenter og damer finner inspirasjon til hjemmet, samt får et innblikk i en normal hverdag for en småbarnsfamilie. Jeg har ingen spesielle mål med den, men blir alltid veldig glad for alle nye ‘følgere’ og tilbakemeldinger.

Hvem tror du er den typiske leseren av din blogg?

– Det er i hovedvekt kvinner som leser Noe på Hjertet, da hovedinnholdet er interiør. Den typiske leseren tipper jeg er en dame mellom 25-50 år, har hus og hjem, barn og er over gjennomsnittet interessert i interiør. Men vet at jeg har lesere i alle aldre og sivilsituasjoner.

Hva slags tilbakemeldinger får du av leserne?

– Jeg får fine og positive kommentarer, de setter pris på når jeg deler ‘gjør det selv’ prosjekter og andre ting fra hjemmet. De innleggene jeg ofte får flest tilbakemeldinger på er realitetsinnlegg, om for eksempel at vi interiørbloggere sjeldent har det så ryddig hjemme som på bildene!

Hva tror du er viktig for å få en blogg som folk leser ivrig?

– Jeg selv er veldig opptatt av formidlingsevne, bilder og design. Disse tre tingene må harmonere, og er viktig for at folk kommer tilbake for å lese mer. Dessuten er jeg også opptatt av at det ikke må gå for lenge mellom innleggene, da kan jeg lett falle av lasset, men det må heller ikke være for mange innlegg om dagen. Kvalitet og ikke kvantitet!

Hvilken blogg bør folk få øynene opp for? Hvorfor?

– Det må bli en av mine interiørbloggfavoritter, www.mrs-hardy.blogspot.com. Manuela er ei kreativ dame, med et nydelig hjem som ble nominert til årets vakreste hjem i år av Bolig Pluss og ble blandt de topp 5. Alltid kreative påfunn og en vandrende inspirasjon!

Forrige ukes bloggprat:
Thomas Moen


pk


Webside


Skriv en kommentar