4 nedlastbare spill du ikke bør gå glipp av!

posted September 13, 2011 by pk

Det beste med nedlastbare spill er at de er tilgjengelig til å kjøpes når som helst på døgnet, slik at man kan kjøpe ett selv om det er midt på natta. I dette innlegget har jeg valgt ut fire gode nedlastbare spill som man definitivt ikke burde gå glipp av.

Av: Nicklas Iversen, hakasu.no

Alle kan kjøpes for en grei sum, og lastes rett ned på datamaskinen din etter at du har kjøpt dem. Disse fire spillene gir deg dessuten mye spill for pengene, og jeg har selv sittet mange timer foran skjermen med samtlige av dem.

1. Terraria er et eventyrspill i klassisk 2D-stil og retrografikk. I Terraria er det ingen definerte mål for spillet, men det er massevis av ting å gjøre. Noe av det viktigste i spillet er å grave huler og gruver for å finne metaller, mineraler og edelstener. Disse kan du så bruke til å lage nye våpen, bedre rustning, møbler eller dekor til et eventuelt hus eller en drøss med andre ting.

For å få tilgang til metaller som brukes til å lage bra utstyr må du også grave en ganske så dyp gruve, og bedre metaller blir mer vanlig å finne jo lenger ned du kommer. Mens du graver vil du også møte forskjellige fiender, finne skattekister og ting til å lage nytt utstyr av. Dypt nede i bakken blir også fiendene vanskeligere, og det blir fort vanskelig å grave seg dypere ned uten å møte massiv motstand.

Sjarmen til Terraria er følelsen av at du kan gjøre akkurat det du vil, når du vil. Om det så er å lage et hus, dyrke planter, brygge eliksirer eller grave heftige tunellsystemer. Bare fantasien setter grenser!

Foto: terraria.org

2. Torchlight er et rollespill i samme stil som Blizzard sin noe mer kjente Diablo-serie. I Torchlight spiller man som en helt som skal kjempe mot onde krefter i hulene under byen med samme navn som spillet. Man kan velge mellom tre forskjellige klasser som har sin egen unike spillemåte, så man kan selv velge om man vil benytte seg av nærkamp, magi eller avstandsvåpen for å knuse seg gjennom hulene. Hver helt har dessuten enten en gaupe eller en ulv som kan bære våpen for deg eller ta seg en tur opp av hulene for å selge tingene du ikke har bruk for, noe som er utrolig kjekt ettersom man har ganske små lommer i forhold til hva andre spillhelter har.

Spillet benytter seg av tilfeldig genererte verdener, noe som betyr at du finner forskjellige våpen, rustninger eller utstyr selv om du gjør samme delen av en hule flere ganger. Til og med hula vil se helt annerledes ut, og dette kombinert med flere forskjellige klasser gir spillet en enorm gjenspillingsverdi. Helten din blir gradvis sterkere ettersom man dreper fiender eller gjennomfører oppdrag, og man må ta veldig mange valg angående hvordan man vil utvikle karakteren. Det betyr at det er utrolig mange måter å spille på, og gir deg muligheten til å lage den unike helt.

Foto: torchlightgame.com

3. Crayon Physics Deluxe er et fysikkbasert puzzlespill som virkelig kommer til å sette kreativiteten din på prøve! Det hele er så enkelt at du har en ball på venstre side av skjermen og en stjerne et annet sted, og man må få ballen frem til stjernen. For å komme deg til stjerna må du bruke musepekeren til å tegne hva enn du trenger. Dette er ikke så lett som det høres ut som, og du må ta hensyn til gravitasjonen, massen til det du lager og kinetisk energi. Det blir garantert timesvis med tegning av klosser, sirkler, streker og alle mulige slags figurer.

Spillet er laget av finsk spillutvikler som laget det helt alene på bare fem dager! Spillet har til sammen litt over 70 baner, men man kan likevel laste ned utrolig mange flere fra nettet. Det er nemlig veldig enkelt å lage dine egne fysikkbaserte baner i dette spillet og dele den med andre.

Foto: crayonphysics.com

4. Magicka er et svensk eventyrspill med stor vekt på humor og underholdning. Man lager en kappekledd trollmann som skal stoppe en ond trollmann og alle skapningene han har mant frem. Trollmannen du styrer kan en hel del magi, og man må kombinere flere av disse på en logisk måte for å beseire fiendene dine. I motsetning til de fleste andre lignende spill finnes det nemlig ikke erfaringspoeng, mana eller karakteroppgraderinger, og spillets utfordringer fungerer heller slik at de tester din evne til å kombinere riktige typer magi sammen. Det blir fort mye å holde styr på, og du må tenke logisk for å finne ut hvilke kombinasjon med magi som kan ta knekken på den fienden du møter.

Noe av det beste med Magicka er likevel muligheten til å spille sammen med venner. Du kan spille med opptil tre andre venner, og det er ikke alltid det går like bra. Det blir fort veldig hektisk og kaotisk, men det er noe av sjarmen med spillet. Det er også mulig å spille mot hverandre, noe som også kan være helt utrolig morsomt!

Foto: magickagame.com


pk


Webside


Skriv en kommentar