Anmeldese: Norma Sass – Hunting For Treasures

posted February 18, 2011 by Victor

Norma_Sass_hunting_for_treasures

Norma Sass innfrir på debutalbumet. I kveld spiller jentene sin andre konsert på årets by:Larm – Dattera til Hagen kl. 23.00.

Hunting For Treasures
Bauta / Tuba
Karakter: 5

Plettfri pop

La oss åpne med en klisjé, og fastslå at debutalbumet til Norma Sass innfrir så det holder. At en snakkis, som Norma Sass har vært i stadig økende omfang siden de vant Zoom i 2008, innfrir på debutalbumet er jo ikke akkurat noen overraskelse, men hyggelig er det åkkesom. På EP’en A Dance of Victory the Morning After, som kom ut for to år siden, viste de positive tendenser som mer eller mindre har slått ut i full blomst her, og det på ganske så overbevisende manér. Norma Sass opererer i det noe udefinerbare skillet indiepop/indierock med en og annen 80-tallsflørt, og gjør det beinstøtt. Hunting For Treasures fremstår som en nærmest plettfri plate, og heldigvis er plettfri langt fra ensbetydende meg kjedelig. Norma Sass leverer smektende poplåter på rekke og rad, med høydepunkter som “Robbery”, “Japan” og “June” hvorav sistnevnte er så godt som for den perfekte poplåt å regne. La gå at albumtittelen Hunting For Treasures legger godt til rette for flaue ordspill: Denne plata har nemlig flust av skatter.

Rune Aas


Victor


Webside


Skriv en kommentar